Direct naar de contentDirect naar de footer

Restaurant Beesterzwaag

Houdt u van rust in een groene omgeving? Dan moet u zeker kennismaken met Het Nationaal Park Weerribben-Wieden, het grootste laagveenmoeras van West-Europa. Vlakbij is het culinair genieten in het restaurant Beetsterzwaag. De Wieden, gelegen in het zuidelijk deel van dit moerasgebied, geeft plaats aan vele beschermde natuurmonumenten. Dit waterrijke natuurgebied vindt u in de Kop van Overijssel. Het is een oase van rust en ruimte met uitgestrekte rietlanden, hooilanden met vele bloemen en dichtbegroeide moerasbossen. Zeldzame dieren, zoals de otter en de zwarte stern, maar ook de aalscholver en de zilverreiger voelen zich hier thuis. Op de uitgestrekte hooilanden maakt u kennis met de kleurenpracht van de dotterbloem en ratelaar. En dan hadden we het nog niet over het zeldzame trilveen.

BOEK HOTEL WOLVEGA

Van der Valk hotel Wolvega

Een weekendje in het Van der Valk Hotel Wolvega is goed te combineren met een restaurant Beetsterzwaag. Het hotel beschikt over 105 comfortabele kamers en suites met ligbad en een aparte douche. Alle kamers beschikken over een flatscreentelevisie, airconditioning en gratis parkeren en wifi. Er is een restaurant à la carte, een gezellig terras aan het water en een sfeervolle Silverleg Bar. Het is er (h)eerlijk eten en drinken in een ontspannen en gemoedelijke sfeer. Op zoek naar een restaurant Beetsterzwaag? Dat en nog zoveel meer vindt u allemaal op één plaats: het Van der Valk Hotel Wolvega.

Trilveen De Wieden met bezoek restaurant Beetsterzwaag

Aan restaurants in Beetsterzwaag geen gebrek. Beetsterzwaag is een dorp in de gemeente Opsterland dat op zijn beurt deel uitmaakt van de provincie Friesland. In het Nationaal Park Weerribben-Wieden kunt u kennismaken met Trilveen, een moerasgebied dat langzaam maar zeker verandert in land. Het water groeit dicht met waterplanten zoals riet, krabbenscheer en lisdodde. Na enkele tientallen jaren is de vegetatie al zo dicht dat u er overheen kunt lopen. Daarna groeien er boompjes op en ontstaat er een moerasbos.

Natuurmonumenten brengt regelmatig nieuw open water in De Wieden, zoals vroeger de verveners deden. Op die manier zorgt men voor de nodige afwisseling in dit natuurgebied. In sommige gevallen ontstaat een zeldzaam trilveen met een rijke en zeldzame fauna en flora. Natuurpark De Wieden is een van de laatste West-Europese natuurgebieden waar u dit 'drijvende land' kunt bezoeken. Een verblijf in het Van der Valk Hotel Wolvega gecombineerd met een bezoek aan een restaurant Beetsterzwaag is ongetwijfeld een gebeurtenis die u niet snel vergeet.

Boek nu bij Van der Valk Wolvega!