Direct naar de contentDirect naar de footer

Musea

Op cultureel gebied valt er veel te zien in Friesland, niet voor niks is Leeuwarden in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa. Bewonder de Friese schatten in de tientallen musea die de provincie Fryslân rijk is. Grotere musea als het Fries Museum in Leeuwarden, Museum Belvédère in Heerenveen en het Fries Scheepvaartmuseum in Sneek mag je eigenlijk niet missen. Het Eise Eisinga planetarium in Franeker en het Jopie Huisman Museum in Workum zijn wereldberoemd. En het Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer behoort tot Werelderfgoed (UNESCO).

Museum Belvédère

Museum Belvédère

In het schilderachtige Oranjewoud, vlakbij Landgoed Oranjewoud, ligt Museum Belvédère. Museum Belvédère is hét museum voor moderne en hedendaagse kunst in Friesland.

Fries museum

Fries museum

Stoer, stug en eigenzinnig? Ontdek de Fries in jezelf in het Fries Museum! Je gaat ernaartoe voor een kop koffie, een origineel cadeautje of een filmbezoek – maar vooral voor het museum natuurlijk. Hier ontdek je alles over de elf steden en het platteland, de haat-liefdeverhouding met het water, de zoektocht naar het typisch Friese en de plek van Friesland in de wereld.

MATA HARI: DE MYTHE EN HET MEISJE

Te zien t/m 2 April 2018
Meer informatie en openingstijden
Jopie Huisman museum

Jopie Huisman museum

Het Jopie Huisman Museum is gewijd aan het werk en het leven van de Friese autodidacte meesterschilder Jopie Huisman. Liefde voor de natuur, mededogen, maar ook het onaanzienlijke waarde geven; het is de menselijke maat die de rode draad vormt in zijn veelzijdige oeuvre. Jopie voert u mee in zijn wereld en maakt u deelgenoot van zijn passies.

Openingstijden museum
Koninklijke Eise Eisinga planetarium

Koninklijke Eise Eisinga planetarium

Welke ster staat het dichtst bij de aarde? In hoeveel dagen draait de aarde om de zon? En wat is de grootste planeet? Ontdek het in het planetarium!

Het Eisinga Planetarium is 230 jaar geleden gemaakt voor educatie. Tijdens een bezoek komen geschiedenis, erfgoededucatie, sterrenkunde én techniek aan bod.

De Planetariumkamer en het indrukwekkende radarwerk vormen het oudste planetarium ter wereld dat nog werkt. Maar er is meer te zien! De voormalige wolkammerij van Eisinga, astronomische instrumenten, een filmzaal, wisselende exposities en aandacht voor moderne sterrenkunde.

Meer informatie
Ir. D.F. Woudagemaal

Ir. D.F. Woudagemaal

Een interactieve expositie biedt een kijkje in de wereld van stoom, kracht, waterbeheer en beweging.
Ook voor kinderen valt er genoeg te beleven in het bezoekerscentrum. Met behulp van een spannende, uitdagende speurtocht worden kinderen spelenderwijs geïnformeerd over de werking en de geschiedenis van het Woudagemaal.

Meer informatie