- Hotel naam
- Hotel Wolvega - Heerenveen
- Adres
- Atalanta 10
- Postcode en plaats
- 8472CA Wolvega
- Locatie
- Open in Google Maps
Onze menukaart
Een smakelijke maaltijd is een pre in ons sfeervolle hotel & restaurant. Altijd een culinair hoogstandje om van te smullen!

Koude voorgerechten
Broodplank *
7,50 Ambachtelijk brood | kruidenboter | gezouten boter
* VegetarischBoard meeting
13,50 Ambachtelijk brood | smeersels | Tynjetaler | gezouten boter | Italiaanse ham
Noorse zalm
15,50 Noorse gerookte zalm | foccaci | wasabi | shiso | radijs
(toeslag voor arrangement €4,50)Carpaccio
15,50 Rundercarpaccio | Parmezaan | rucola | zwarte peper mayonaise
(toeslag voor arrangement €4,50)Hollandse garnalen
16,50 Hollandse garnalen | tartelette | bleekselderij | dille | rozijnen
(toeslag voor arrangement €4,50)Geitenkaas *
13,50 Savarin van geitenkaas | appelstroop | vijgenbrood
* VegetarischHam & Meloen
14,50 Gedroogde ham | meloen | feta | basilicum | fusilli
Gamba's
15,50 Gegrilde gamba’s | knoflook | artisjok | tomaat | chili | olijfolie Salade Gamba
15,50 4-minuten scharrelei | Romeinse sla | citroen mayonaise | croutons
U kunt deze salade ook als hoofdgerecht bestellen a € 19.50Ceasar salade
15,50 Groene salade | gepocheerd scharrelei | geroosterde kip | Caesardressing | croutons
Vegetarische Caesar salade mogelijk met “Kip van de Vegetarische slager”
U kunt deze salade ook als hoofdgerecht bestellen a € 19.50Kara age
14,50 Kippendij in tempura | noodles | bimi | sesam saus |furikak Salade Geitenkaas *
15,50 Mesclun sla | tomaat | gebakken geitenkaas | honing-mosterddressing
U kunt deze salade ook als hoofdgerecht bestellen a € 19.50
* Vegetarisch
Alle voorgerechten en soepen worden geserveerd met brood

Soepen
Tomatensoep
7,50 Pomodori | Verse tuinkruiden | Rundersukade
Groentesoep
7,50 Groentebouillon | Draadjesvlees | Hollandse groenten
Mosterdsoep
7,50 Gebonden bouillon | Mosterd | Gerookt katenspek | Prei
Aspergesoep
8,50
Alle voorgerechten en soepen worden geserveerd met brood

Visgerechten
Zalm
25,50 Gebakken zalm | bulgur | specerijen | puntpaprika | brickdeeg
Sliptongen
26,50 3 stuks | kappertjes | citroen | beurre noisettes | hazelnoot | remouladesaus
Kleine portie 24,50Kabeljauw
24,50 Gebakken kabeljauw filet | polenta | rauwe ham | kerrie vinaigrette
Asperges met zalm
28,50 asperges | zalmmoot | krieltjes | ei | hollandaisesaus
Alle hoofdgerechten worden geserveerd met friet, gebakken aardappelen, verse warme groente, appelmoes en een rauwkostsalade. Alle garnituur kunt u naar wens bijbestellen. Wenst u rijst, puree of een extra groente, laat u het ons dan even weten.

Vegetarische gerechten
Thaise Kip *
21,50 Vegetarische kip | wokgroenten | rode curry | noodles
* VegetarischRavioli *
21,50 Gemengde paddestoelen | Champignoncreme | Parmezaan | Pompoen
* VegetarischSpicy pulled *
21,50 In pittig saus gestoofd | taco schelp | Cheddar | avocado | atjar van rode kool
* VegetarischVegan burger *
15,50 Waldkorn bol | Vegan burger | Bulgur | Avocado dip | Zoete aardappel friet
* Vegetarisch

Grillgerechten
Mixed grill
34,50 Steak | varkenscarré | filet van maïskip | runderburger
(toeslag voor arrangement €12,50)Surf & turf
36,50 200 gram tournedos | gebakken gamba’s | krokante gamba’s | Béarnaise
(toeslag voor arrangement €14,50)Entrecote
29,50 Lendebiefstuk | gepofte sjalot | rodewijn saus | Beurre cafe de Paris
(toeslag voor arrangement €5,50)Tournedos
32,50 200 gram haasbiefstuk | Keuze uit: peper-, champignonroom- of Stroganoffsaus
(toeslag voor arrangement €7,50)Duo Grill
24,50 Steak | runderburger
Asperges met Tournedos
36,50 asperges | tournedos | Bearnaise
Onze chef-kok kookt dagelijks de volgende sauzen en garnituren. Deze kunnen separaat als extra besteld worden. Sauzen: Hollandaise-, Stroganoff-, Bearnaise, satésaus champignon-, peperroomsaus en rode wijnsaus. Garnituren: gebakken champignons, ui, paprika en bacon.

Vleesgerechten
Boerenschnitzel
25,50 Varkensfilet | Gebakken uien | Spek | Champignons
Schnitzel
23,50 Schnitzel | Saus naar keuze
Super sate
26,50 Kippendijen | pindasaus | gebakken ui | cassave kroepoek | peultjes
Boeuf bourguignon
24,50 Traditioneel stoofpotje | rund | zilverui | spekjes | pastinaakcréme
kip suisse
24,50 Omwikkeld met kalkoenbacon | Emmenthaler | rösti
Asperges à la Flamande
24,50 asperges | krieltjes | beenham | ei | hollandaisesaus
*Saus naar keuze: Stroganoffsaus – pepersaus – champignonsaus – satésaus – bearnaisesaus – rode wijnsaus of in combinatie met gebakken champignons of champignons en uien.
Alle hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen, friet, verse warme groente en rauwkostsalade. Alle garnituur kunt u naar wens bijbestellen.

Desserts
Sorbet
9,50 De van der Valk Klassieker
Klein ijsje om mee te doen
6,50 2 bollen vanille ijs | slagroom
Boerenjongens
10,50 Ingemaakte boerenjongens | slagroom | kletskop | vanilleschuim
Ananas & basilicum
10,50 Gekarameliseerde ananas | meringue | basilicum siroop | mango sorbet
Tiramisu
9,50 Klassiek Italiaans nagerecht | Koffie caramel | Noten
Dame blanche
9,00 Vanille ijs | chocoladesaus | slagroom | brownie
Creme Brulee
10,50 Cassis sorbetijs | chocolade mousse | slagroom
Koffie & bonbon
6,50 3 bonbons | slagroom
Kaas
10,50 5 regionale kazen | ‘Noval Black’ port (90 pnt. Robert Parker)

Speciale Koffies
Fryske kofje
8,50 Sonnema Beerenburg | Koffie | Slagroom Fryske dumkes | Crouton van Fryske Sûkerbôle | Chocola
Degustation
9,50 Likeurtjes | Chocolade | Koffie of thee
Irish Coffee
8,50 Irish whisky | Koffie | Slagroom
Spanish coffee
8,50 Licor 43 | Koffie | Slagroom
Muntthee
3,90 Verse muntthee | Honing
Gemberthee
3,90 Verse gemberthee | Honing