Onze menukaart

Een smakelijke maaltijd is een pre in ons sfeervolle hotel & restaurant. Altijd een culinair hoogstandje om van te smullen!

Koude voorgerechten

Koude voorgerechten

De keukenbrigade bereidt voor u de lekkerste voorgerechten voor
  • Broodplank *

    6,50

    Bruine of witte bol | Kruidenboter | Gezouten roomboter

    * Vegetarisch
  • Board meeting

    13,50

    Brood | Smeersels | Italiaanse ham | Tynjetaler Tapenade | Aioli

  • Noorse zalm

    14,50

    Gerookte Noorse zalm | Doperwt mayonaise | Nori chips | Rettich

    Kleine portie 11,50
  • Carpaccio

    15,50

    Rundercarpaccio | Parmezaan | Rucola | Zwarte peper mayonaise

    Kleine portie 11,50
  • HAM & MELOEN

    14,50

    Italiaanse ham | Galiameloen | Kerrie mayonaise | Notencaramel | Rucola

  • HOLLANDSE GARNALEN

    15,95

    Hollandse garnalen | ijsbergsla | Cocktailsaus

    Kleine portie 12,50
  • gamba's

    15,50

    Geroosterde gamba’s | Fregola pasta | Kreeftecaramel | Parmezaan

  • Geitenkaas *

    12,50

    Hazelnoot | Geitenkaas | Gerookte rode biet | Basilicum

    * Vegetarisch
  • Salade Gamba

    13,95

    Roergebakken gamba | Limoendressing
    U kunt deze salade ook als hoofdgerecht bestellen a € 16.50

  • Ceasar salade

    13,95

    Gegrilde kip | Gepocheerd ei | Parmezaan | Ansjovisdressing
    Vegetarische Caesar salade mogelijk met “Kip van de Vegetarische slager”

    U kunt deze salade ook als hoofdgerecht bestellen a € 16.50

  • salade Geitenkaas *

    13,95

    Gebakken geitenkaas | Honing-mosterddressing | Tomatencrouton
    U kunt deze salade ook als hoofdgerecht bestellen a € 16.50

    * Vegetarisch

Alle voorgerechten en soepen worden geserveerd met brood

Soepen

Soepen

Soepen gemaakt met eigen verse ingrediënten Kleine portie € 3,50
  • Tomatensoep

    7,50

    Pomodori | Verse tuinkruiden | Rundersukade

  • Groentesoep

    7,50

    Groentebouillon | Draadjesvlees Hollandse groenten

  • Mosterdsoep

    7,50

    Gebonden bouillon | Mosterd | Gerookt katenspek | Prei

Alle voorgerechten en soepen worden geserveerd met brood

Visgerechten

Visgerechten

Variërende visgerechten, een gerecht voor elke liefhebber
  • Zalm

    24,50

    Gebakken zalm | Geroosterde prei | Baharat | Citroen vinaigrette

  • Sliptongen

    24,50

    3 Sliptongen | Kappertjes | Citroen | Beurre noisettes | Hazelnoot

  • Botervis

    23,50

    Gebakken botervis | Groene asperge | Macadamia noot | Olijf | Bearnaise

  • ZEEUWSE MOSSELPAN

    29,50

    Gekookte mosselen | Sauvignon Blanc | Groenten | Stokbrood | Friet
    Pannetje delen als voorgerecht ook mogelijk

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met friet, gebakken aardappelen, verse warme groente, appelmoes en een rauwkostsalade. Alle garnituur kunt u naar wens bijbestellen. Wenst u rijst, puree of een extra groente, laat u het ons dan even weten.

Vegetarische gerechten

Vegetarische gerechten

Ook voor de vegetarische eter is er bij ons genoeg keus
  • Thaise Kip *

    20,50

    Van de vegetarische slager | Rode curry | Groenten | Noodles

    * Vegetarisch
  • NASU DENGAKU

    20,50

    Aubergine | Miso | Basmati | Springroll

  • PENNE BOLOGNESE

    19,50

    Penne | Vegetarisch gehakt | Tomatensaus | Kaas

Grillgerechten

Grillgerechten

Authentiek bereid op onze eigen grill
  • MIXED GRILL

    29,50

    Steak | Varkenscarré | Filet van maïskip | Runderburger

  • SURF & TURF

    34,50

    200 gram tournedos | Gebakken gamba’s | Krokante gamba’s | Béarnaise

  • OSSEHAAS SPIES

    25,95

    200 gram biefstuk | Tomatenchutney

  • Tournedos

    29,50

    200 gram tournedos | Pepersaus

  • CHICKEN BURGER

    15,95

    Krokante kip | Kikkoman Teriyakisaus | Tomaat | Komkommer | Rode Ui | Friet

Onze chef-kok kookt dagelijks de volgende sauzen en garnituren. Deze kunnen separaat als extra besteld worden. Sauzen: Hollandaise-, Stroganoff-, Bearnaise, satésaus champignon-, peperroomsaus en rode wijnsaus. Garnituren: gebakken champignons, ui, paprika en bacon.

Vleesgerechten

Vleesgerechten

Onze chefkoks maken van elk hoofdgerecht een geweldig bord
  • Boerenschnitzel

    22,50

    Varkensfilet | Gebakken uien | Spek | Champignons

  • SCHNITZEL

    22,50

    Schnitzel | Saus naar keuze

  • SUPER SATÉ

    22,50

    Kipspies | Peultjes | Kroepoek | Satésaus

*Saus naar keuze: Stroganoffsaus – pepersaus – champignonsaus – satésaus – bearnaisesaus – rode wijnsaus of in combinatie met gebakken champignons of champignons en uien​.

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen, friet, verse warme groente en rauwkostsalade. Alle garnituur kunt u naar wens bijbestellen.

Desserts

Desserts

Onze desserts zijn een geweldige afsluiter van een mooie culinaire avond
  • Sorbet

    8,75

    De van der Valk Klassieker

  • KLEIN IJSJE “OM MEE TE DOEN”

    6,25

    Roomijs | Vers fruit | Slagroom

  • panna cotta

    9,50

    Amandel pudding | Gezouten caramel | Gepocheerde peer | Amaretto | Lemon

  • HOLLANDSE AARDBEIEN

    9,50

    Aardbeien | Vanille ijs | Eiwitschuim | Slagroom

  • DAME BLANCHE 3.0

    8,75

    Vanille roomijs | Slagroom | Warme chocoladesaus

  • ZOET

    8,95

    Likeur naar keuze | Chocolade | Petit glacee | Macaron

  • Kaas

    8,50

    5 regionale kazen | ‘Noval Black’ port (90 pnt. Robert Parker)

Speciale Koffies

Speciale Koffies

Diverse koffie specialiteiten
  • Fryske kofje

    8,50

    Sonnema Beerenburg | Koffie | Slagroom Fryske dumkes | Crouton van Fryske Sûkerbôle | Chocola

  • Degustation

    9,50

    Likeurtjes | Chocolade | Koffie of thee

  • Irish Coffee

    7,50

    Irish whisky | Koffie | Slagroom

  • Spanish coffee

    7,50

    Licor 43 | Koffie | Slagroom

  • Koffie/thee

    3,75

    Koffie of thee | Bonbons

  • Muntthee

    3,50

    Verse muntthee | Honing

  • Gemberthee

    3,50

    Verse gemberthee | Honing