Onze menukaart

Een smakelijke maaltijd is een pre in ons sfeervolle hotel & restaurant. Altijd een culinair hoogstandje om van te smullen!

Koude voorgerechten

Koude voorgerechten

De keukenbrigade bereidt voor u de lekkerste voorgerechten voor
  • Broodplank *

    7,50

    Ambachtelijk brood | kruidenboter | gezouten boter

    * Vegetarisch
  • Board meeting

    13,50

    Ambachtelijk brood | smeersels | Tynjetaler | gezouten boter | Italiaanse ham

  • Noorse zalm

    15,50

    Noorse gerookte zalm | foccaci | wasabi | shiso | radijs
    (toeslag voor arrangement €4,50)

  • Carpaccio

    15,50

    Rundercarpaccio | Parmezaan | rucola | zwarte peper mayonaise
    (toeslag voor arrangement €4,50)

  • Hollandse garnalen

    16,50

    Hollandse garnalen | tartelette | bleekselderij | dille | rozijnen
    (toeslag voor arrangement €4,50)

  • Geitenkaas *

    13,50

    Savarin van geitenkaas | appelstroop | vijgenbrood

    * Vegetarisch
  • Ham & Meloen

    14,50

    Gedroogde ham | meloen | feta | basilicum | fusilli

  • Gamba's

    15,50
    Gegrilde gamba’s | knoflook | artisjok | tomaat | chili | olijfolie

  • Salade Gamba

    15,50
    4-minuten scharrelei | Romeinse sla | citroen mayonaise | croutons



    U kunt deze salade ook als hoofdgerecht bestellen a € 19.50

  • Ceasar salade

    15,50

    Groene salade | gepocheerd scharrelei | geroosterde kip | Caesardressing | croutons
    Vegetarische Caesar salade mogelijk met “Kip van de Vegetarische slager”

    U kunt deze salade ook als hoofdgerecht bestellen a € 19.50

  • Kara age

    14,50
    Kippendij in tempura | noodles | bimi | sesam saus |furikak

  • Salade Geitenkaas *

    15,50

    Mesclun sla | tomaat | gebakken geitenkaas | honing-mosterddressing

    U kunt deze salade ook als hoofdgerecht bestellen a € 19.50

    * Vegetarisch

Alle voorgerechten en soepen worden geserveerd met brood

Soepen

Soepen

Soepen gemaakt met eigen verse ingrediënten Kleine portie € 3,50
  • Tomatensoep

    7,50

    Pomodori | Verse tuinkruiden | Rundersukade

  • Groentesoep

    7,50

    Groentebouillon | Draadjesvlees | Hollandse groenten

  • Mosterdsoep

    7,50

    Gebonden bouillon | Mosterd | Gerookt katenspek | Prei

  • Aspergesoep

    8,50

Alle voorgerechten en soepen worden geserveerd met brood

Visgerechten

Visgerechten

Variërende visgerechten, een gerecht voor elke liefhebber
  • Zalm

    25,50

    Gebakken zalm | bulgur | specerijen | puntpaprika | brickdeeg

  • Sliptongen

    26,50

    3 stuks | kappertjes | citroen | beurre noisettes | hazelnoot | remouladesaus

    Kleine portie 24,50
  • Kabeljauw

    24,50

    Gebakken kabeljauw filet | polenta | rauwe ham | kerrie vinaigrette

  • Asperges met zalm

    28,50

    asperges | zalmmoot | krieltjes | ei | hollandaisesaus

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met friet, gebakken aardappelen, verse warme groente, appelmoes en een rauwkostsalade. Alle garnituur kunt u naar wens bijbestellen. Wenst u rijst, puree of een extra groente, laat u het ons dan even weten.

Vegetarische gerechten

Vegetarische gerechten

Ook voor de vegetarische eter is er bij ons genoeg keus
  • Thaise Kip *

    21,50

    Vegetarische kip | wokgroenten | rode curry | noodles

    * Vegetarisch
  • Ravioli *

    21,50

    Gemengde paddestoelen | Champignoncreme | Parmezaan | Pompoen

    * Vegetarisch
  • Spicy pulled *

    21,50

    In pittig saus gestoofd | taco schelp | Cheddar | avocado | atjar van rode kool

    * Vegetarisch
  • Vegan burger *

    15,50

    Waldkorn bol | Vegan burger | Bulgur | Avocado dip | Zoete aardappel friet

    * Vegetarisch
Grillgerechten

Grillgerechten

Authentiek bereid op onze eigen grill
  • Mixed grill

    34,50

    Steak | varkenscarré | filet van maïskip | runderburger
    (toeslag voor arrangement €12,50)

  • Surf & turf

    36,50

    200 gram tournedos | gebakken gamba’s | krokante gamba’s | Béarnaise
    (toeslag voor arrangement €14,50)

  • Entrecote

    29,50

    Lendebiefstuk | gepofte sjalot | rodewijn saus | Beurre cafe de Paris
    (toeslag voor arrangement €5,50)

  • Tournedos

    32,50

    200 gram haasbiefstuk | Keuze uit: peper-, champignonroom- of Stroganoffsaus
    (toeslag voor arrangement €7,50)

  • Duo Grill

    24,50

    Steak | runderburger

  • Asperges met Tournedos

    36,50

    asperges | tournedos | Bearnaise

Onze chef-kok kookt dagelijks de volgende sauzen en garnituren. Deze kunnen separaat als extra besteld worden. Sauzen: Hollandaise-, Stroganoff-, Bearnaise, satésaus champignon-, peperroomsaus en rode wijnsaus. Garnituren: gebakken champignons, ui, paprika en bacon.

Vleesgerechten

Vleesgerechten

Onze chefkoks maken van elk hoofdgerecht een geweldig bord
  • Boerenschnitzel

    25,50

    Varkensfilet | Gebakken uien | Spek | Champignons

  • Schnitzel

    23,50

    Schnitzel | Saus naar keuze

  • Super sate

    26,50

    Kippendijen | pindasaus | gebakken ui | cassave kroepoek | peultjes

  • Boeuf bourguignon

    24,50

    Traditioneel stoofpotje | rund | zilverui | spekjes | pastinaakcréme

  • kip suisse

    24,50

    Omwikkeld met kalkoenbacon | Emmenthaler | rösti

  • Asperges à la Flamande

    24,50

    asperges | krieltjes | beenham | ei | hollandaisesaus

*Saus naar keuze: Stroganoffsaus – pepersaus – champignonsaus – satésaus – bearnaisesaus – rode wijnsaus of in combinatie met gebakken champignons of champignons en uien​.

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen, friet, verse warme groente en rauwkostsalade. Alle garnituur kunt u naar wens bijbestellen.

Desserts

Desserts

Onze desserts zijn een geweldige afsluiter van een mooie culinaire avond
  • Sorbet

    9,50

    De van der Valk Klassieker

  • Klein ijsje om mee te doen

    6,50

    2 bollen vanille ijs | slagroom

  • Boerenjongens

    10,50

    Ingemaakte boerenjongens | slagroom | kletskop | vanilleschuim

  • Ananas & basilicum

    10,50

    Gekarameliseerde ananas | meringue | basilicum siroop | mango sorbet

  • Tiramisu

    9,50

    Klassiek Italiaans nagerecht | Koffie caramel | Noten

  • Dame blanche

    9,00

    Vanille ijs | chocoladesaus | slagroom | brownie

  • Creme Brulee

    10,50

    Cassis sorbetijs | chocolade mousse | slagroom

  • Koffie & bonbon

    6,50

    3 bonbons | slagroom

  • Kaas

    10,50

    5 regionale kazen | ‘Noval Black’ port (90 pnt. Robert Parker)

Speciale Koffies

Speciale Koffies

Diverse koffie specialiteiten
  • Fryske kofje

    8,50

    Sonnema Beerenburg | Koffie | Slagroom Fryske dumkes | Crouton van Fryske Sûkerbôle | Chocola

  • Degustation

    9,50

    Likeurtjes | Chocolade | Koffie of thee

  • Irish Coffee

    8,50

    Irish whisky | Koffie | Slagroom

  • Spanish coffee

    8,50

    Licor 43 | Koffie | Slagroom

  • Muntthee

    3,90

    Verse muntthee | Honing

  • Gemberthee

    3,90

    Verse gemberthee | Honing