Onze menukaart
Een smakelijke maaltijd is een pre in ons sfeervolle hotel & restaurant. Altijd een culinair hoogstandje om van te smullen!

Koude voorgerechten
Broodplank *
7,50 Bruine bol | Kruidenboter | Gezouten roomboter
* VegetarischBoard meeting
13,50 Brood | Smeersels | Italiaanse ham | Tynjetaler Tapenade | Aioli
Noorse zalm
15,50 Noorse gerookte zalm | Witlof | Tonijnsalade | Rode ui | Avocado |
Groene appelCarpaccio
15,50 Rundercarpaccio | Parmezaan | Rucola | Zwarte peper mayonaise
Kleine portie 12,50Wildzwijn coppa
14,50 Procureur | Vijgenjam | Frisse salade | Balsamico | Walnoten | Brioche
Hollandse garnalen
16,95 Hollandse garnalen | Tartelette | Bleekselderij | Dille | Rozijnen
Geitenkaas *
12,50 Savarin van Geitenkaas | Appelstroop | Vijgenbrood
* VegetarischGamba's
15,50 Gegrilde gamba’s | Knoflook | Artisjok | Tomaat | Olijfolie
Salade Gamba
15,95 Roergebakken gamba | Limoendressing
U kunt deze salade ook als hoofdgerecht bestellen a € 19.50Ceasar salade
15,95 Gegrilde kip | Gepocheerd ei | Parmezaan | Ansjovisdressing
Vegetarische Caesar salade mogelijk met “Kip van de Vegetarische slager”
U kunt deze salade ook als hoofdgerecht bestellen a € 19.50Kara age
13,50 Kippendij in tempura | Noodles | Bimi | Sesam saus |Furikake
Salade Geitenkaas *
15,95 Gebakken geitenkaas | Honing-mosterddressing | Tomatencrouton
U kunt deze salade ook als hoofdgerecht bestellen a € 19.50* Vegetarisch
Alle voorgerechten en soepen worden geserveerd met brood

Soepen
Tomatensoep
7,50 Pomodori | Verse tuinkruiden | Rundersukade
Groentesoep
7,50 Groentebouillon | Draadjesvlees | Hollandse groenten
Mosterdsoep
7,50 Gebonden bouillon | Mosterd | Gerookt katenspek | Prei
Alle voorgerechten en soepen worden geserveerd met brood

Visgerechten
Zalm
25,50 Gebakken zalm | Bulgur | Specerijen | Puntpaprika | Brickdeeg
Sliptongen
26,50 3 Sliptongen | Kappertjes | Citroen | Beurre noisettes | Hazelnoot
Kleine portie 24,50Kabeljauw
23,50 Gebakken kabeljauw filet | Polenta | Rauwe ham |Kerrie vinaigrette
Alle hoofdgerechten worden geserveerd met friet, gebakken aardappelen, verse warme groente, appelmoes en een rauwkostsalade. Alle garnituur kunt u naar wens bijbestellen. Wenst u rijst, puree of een extra groente, laat u het ons dan even weten.

Vegetarische gerechten
Thaise Kip *
21,50 Van de vegetarische slager | Rode curry | Groenten | Noodles
* VegetarischRavioli
20,50 Gemengde paddestoelen | Champignoncreme | Parmezaan | Pompoen
Spicy pulled
19,50 In pittig saus gestoofd |taco schelp |Cheddar | Avocado | Atjar van rode kool

Grillgerechten
Mixed grill
34,50 Steak | Varkenscarré | Filet van maïskip | Runderburger
Surf & turf
36,50 200 gram tournedos | Gebakken gamba’s | Krokante gamba’s | Béarnaise
Entrecote
29,50 Lendebiefstuk | Gepofte sjalot | Bordelaise saus
Tournedos
32,50 200 gram haasbiefstuk | Roergebakken groente
Onze chef-kok kookt dagelijks de volgende sauzen en garnituren. Deze kunnen separaat als extra besteld worden. Sauzen: Hollandaise-, Stroganoff-, Bearnaise, satésaus champignon-, peperroomsaus en rode wijnsaus. Garnituren: gebakken champignons, ui, paprika en bacon.

Vleesgerechten
Boerenschnitzel
25,50 Varkensfilet | Gebakken uien | Spek | Champignons
Kleine portie 22,50Schnitzel
23,50 Schnitzel | Saus naar keuze
Super sate
26,50 Kipspies | Peultjes | Kroepoek | Satésaus
Stoofpot van rund
23,50 Traditioneel stoofpotje | Rund | Zilverui | spekjes | Pastinaak créme
kip suisse
23,50 Gevulde kipfilet | Emmenthaler | Kalkoenbacon | Rösti
*Saus naar keuze: Stroganoffsaus – pepersaus – champignonsaus – satésaus – bearnaisesaus – rode wijnsaus of in combinatie met gebakken champignons of champignons en uien.
Alle hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen, friet, verse warme groente en rauwkostsalade. Alle garnituur kunt u naar wens bijbestellen.

Desserts
Sorbet
9,00 De van der Valk Klassieker
Klein ijsje om mee te doen
6,50 Roomijs | Vers fruit | Slagroom
Weckpotje
9,50 Ingemaakt fruit | Vanille ijs | Vanilleschuim | Slagroom
Carrotcake
9,50 Carrotcake |kalamansi | Mandarijn | Wortel karamel | Bloedsinaasappel sorbet
Tiramisu
9,50 Klassiek Italiaans nagerecht | Koffie caramel | Noten
Dame blanche
9,00 Vanille roomijs | Slagroom | Warme chocoladesaus
Creme Brulee
9,50 Gecarameliseerde vanille creme | Chocolade mousse | Cassis sorbet
Kaas
10,50 5 regionale kazen | ‘Noval Black’ port (90 pnt. Robert Parker)

Speciale Koffies
Fryske kofje
8,50 Sonnema Beerenburg | Koffie | Slagroom Fryske dumkes | Crouton van Fryske Sûkerbôle | Chocola
Degustation
9,50 Likeurtjes | Chocolade | Koffie of thee
Irish Coffee
8,50 Irish whisky | Koffie | Slagroom
Spanish coffee
8,50 Licor 43 | Koffie | Slagroom
Koffie/thee
3,75 Koffie of thee | Bonbons
Muntthee
3,50 Verse muntthee | Honing
Gemberthee
3,50 Verse gemberthee | Honing