Onze menukaart

Een smakelijke maaltijd is een pre in ons sfeervolle hotel & restaurant. Altijd een culinair hoogstandje om van te smullen!

Koude voorgerechten

Koude voorgerechten

De keukenbrigade bereidt voor u de lekkerste voorgerechten voor
  • Broodplank *

    7,50

    Bruine bol | Kruidenboter | Gezouten roomboter

    * Vegetarisch
  • Board meeting

    13,50

    Brood | Smeersels | Italiaanse ham | Tynjetaler Tapenade | Aioli

  • Noorse zalm

    15,50

    Noorse gerookte zalm | Rettich | Aardappelsalade | Avocado - appel dressing

  • Carpaccio

    15,50

    Rundercarpaccio | Parmezaan | Rucola | Zwarte peper mayonaise

    Kleine portie 12,50
  • HAM & MELOEN

    14,50

    Italiaanse ham | Watermeloen | Wasabi creme |Zwarte sesam | Pistache amandel vinaigrette

  • HOLLANDSE GARNALEN

    16,95

    Hollandse garnalen | ijsbergsla | Cocktailsaus

  • geitenkaas *

    12,50

    Savarin van Geitenkaas | Appelstroop | Vijgenbrood

    * Vegetarisch
  • gamba's

    15,50

    Gegrilde gamba’s | Knoflook | Groenten | Kreeftenjus

  • Salade Gamba

    15,95

    Roergebakken gamba | Limoendressing
    U kunt deze salade ook als hoofdgerecht bestellen a € 19.50

  • Ceasar salade

    15,95

    Gegrilde kip | Gepocheerd ei | Parmezaan | Ansjovisdressing
    Vegetarische Caesar salade mogelijk met “Kip van de Vegetarische slager”

    U kunt deze salade ook als hoofdgerecht bestellen a € 19.50

  • KARA AGE

    13,50

    Kippendij in tempura | Noodles | Bimi | Sesam saus |Furikake

  • salade Geitenkaas *

    15,95

    Gebakken geitenkaas | Honing-mosterddressing | Tomatencrouton
    U kunt deze salade ook als hoofdgerecht bestellen a € 19.50

    * Vegetarisch

Alle voorgerechten en soepen worden geserveerd met brood

Soepen

Soepen

Soepen gemaakt met eigen verse ingrediënten Kleine portie € 3,50
  • Tomatensoep

    7,50

    Pomodori | Verse tuinkruiden | Rundersukade

  • Groentesoep

    7,50

    Groentebouillon | Draadjesvlees | Hollandse groenten

  • Mosterdsoep

    7,50

    Gebonden bouillon | Mosterd | Gerookt katenspek | Prei

Alle voorgerechten en soepen worden geserveerd met brood

Visgerechten

Visgerechten

Variërende visgerechten, een gerecht voor elke liefhebber
  • Zalm

    25,50

    Gebakken zalm | Gnocchi | Olijf | Zeekraal | Amandel

  • Sliptongen

    26,50

    3 Sliptongen | Kappertjes | Citroen | Beurre noisettes | Hazelnoot

    Kleine portie 22,50
  • MOSSELPAN

    29,50

    Gekookte mosselen | Fijne groenten | Stokbrood | Friet

  • Scholfilet

    23,50

    Gebakken scholfilet | Spinazie| Wakame | Vadouvan

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met friet, gebakken aardappelen, verse warme groente, appelmoes en een rauwkostsalade. Alle garnituur kunt u naar wens bijbestellen. Wenst u rijst, puree of een extra groente, laat u het ons dan even weten.

Vegetarische gerechten

Vegetarische gerechten

Ook voor de vegetarische eter is er bij ons genoeg keus
  • Thaise Kip *

    21,50

    Van de vegetarische slager | Rode curry | Groenten | Noodles

    * Vegetarisch
  • NASU DENGAKU

    20,50

    Aubergine | Miso | Basmati | Springroll

  • SPICY PULLED

    19,50

    In pittig saus gestoofd |taco schelp |Cheddar | Avocado | Atjar van rode kool

Grillgerechten

Grillgerechten

Authentiek bereid op onze eigen grill
  • MIXED GRILL

    34,50

    Steak | Varkenscarré | Filet van maïskip | Runderburger

  • SURF & TURF

    36,50

    200 gram tournedos | Gebakken gamba’s | Krokante gamba’s | Béarnaise

  • LAMS SPIES

    29,50

    Gekruide lamsspies | Couscous | Naanbrood |Tzatziki | Tomaat

  • Tournedos

    32,50

    200 gram tournedos | Pepersaus

  • CHICKEN BURGER

    16,95

    Krokante kip | Kikkoman Teriyakisaus | Tomaat | Komkommer | Rode Ui | Friet

Onze chef-kok kookt dagelijks de volgende sauzen en garnituren. Deze kunnen separaat als extra besteld worden. Sauzen: Hollandaise-, Stroganoff-, Bearnaise, satésaus champignon-, peperroomsaus en rode wijnsaus. Garnituren: gebakken champignons, ui, paprika en bacon.

Vleesgerechten

Vleesgerechten

Onze chefkoks maken van elk hoofdgerecht een geweldig bord
  • Boerenschnitzel

    25,50

    Varkensfilet | Gebakken uien | Spek | Champignons

    Kleine portie 22,50
  • SCHNITZEL

    23,50

    Schnitzel | Saus naar keuze

  • SUPER SATÉ

    26,50

    Kipspies | Peultjes | Kroepoek | Satésaus

  • kip suisse

    23,50

    Gevulde kipfilet | Emmenthaler | Kalkoenbacon | Rösti

*Saus naar keuze: Stroganoffsaus – pepersaus – champignonsaus – satésaus – bearnaisesaus – rode wijnsaus of in combinatie met gebakken champignons of champignons en uien​.

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen, friet, verse warme groente en rauwkostsalade. Alle garnituur kunt u naar wens bijbestellen.

Desserts

Desserts

Onze desserts zijn een geweldige afsluiter van een mooie culinaire avond
  • Sorbet

    9,00

    De van der Valk Klassieker

  • KLEIN IJSJE “OM MEE TE DOEN”

    6,50

    Roomijs | Vers fruit | Slagroom

  • MANGO

    9,50

    Mango merengue taartje| Pistache ijs | Ananas compote

  • Carrotcake

    9,50

    Carrotcake |kalamansi | Mandarijn | Wortel karamel | Bloedsinaasappel sorbet

  • Coupe Zomer

    9,50

    Vanille roomijs | Gemarineerd rood fruit | Panna cotta | Slagroom

  • DAME BLANCHE 3.0

    9,00

    Vanille roomijs | Slagroom | Warme chocoladesaus

  • Creme Brulee

    9,50

    Gecarameliseerde vanille creme | Chocolade mousse | Cassis sorbet

  • Kaas

    10,50

    5 regionale kazen | ‘Noval Black’ port (90 pnt. Robert Parker)

Speciale Koffies

Speciale Koffies

Diverse koffie specialiteiten
  • Fryske kofje

    8,50

    Sonnema Beerenburg | Koffie | Slagroom Fryske dumkes | Crouton van Fryske Sûkerbôle | Chocola

  • Degustation

    9,50

    Likeurtjes | Chocolade | Koffie of thee

  • Irish Coffee

    8,50

    Irish whisky | Koffie | Slagroom

  • Spanish coffee

    8,50

    Licor 43 | Koffie | Slagroom

  • Koffie/thee

    3,75

    Koffie of thee | Bonbons

  • Muntthee

    3,50

    Verse muntthee | Honing

  • Gemberthee

    3,50

    Verse gemberthee | Honing