Onze menukaart
Een smakelijke maaltijd is een pre in ons sfeervolle hotel & restaurant. Altijd een culinair hoogstandje om van te smullen!

Koude voorgerechten
Broodplank *
7,50 Bruine bol | Kruidenboter | Gezouten roomboter
* VegetarischBoard meeting
13,50 Brood | Smeersels | Italiaanse ham | Tynjetaler Tapenade | Aioli
Noorse zalm
15,50 Noorse gerookte zalm | Rettich | Aardappelsalade | Avocado - appel dressing
Carpaccio
15,50 Rundercarpaccio | Parmezaan | Rucola | Zwarte peper mayonaise
Kleine portie 12,50HAM & MELOEN
14,50 Italiaanse ham | Watermeloen | Wasabi creme |Zwarte sesam | Pistache amandel vinaigrette
HOLLANDSE GARNALEN
16,95 Hollandse garnalen | ijsbergsla | Cocktailsaus
geitenkaas *
12,50 Savarin van Geitenkaas | Appelstroop | Vijgenbrood
* Vegetarischgamba's
15,50 Gegrilde gamba’s | Knoflook | Groenten | Kreeftenjus
Salade Gamba
15,95 Roergebakken gamba | Limoendressing
U kunt deze salade ook als hoofdgerecht bestellen a € 19.50Ceasar salade
15,95 Gegrilde kip | Gepocheerd ei | Parmezaan | Ansjovisdressing
Vegetarische Caesar salade mogelijk met “Kip van de Vegetarische slager”
U kunt deze salade ook als hoofdgerecht bestellen a € 19.50KARA AGE
13,50 Kippendij in tempura | Noodles | Bimi | Sesam saus |Furikake
salade Geitenkaas *
15,95 Gebakken geitenkaas | Honing-mosterddressing | Tomatencrouton
U kunt deze salade ook als hoofdgerecht bestellen a € 19.50* Vegetarisch
Alle voorgerechten en soepen worden geserveerd met brood

Soepen
Tomatensoep
7,50 Pomodori | Verse tuinkruiden | Rundersukade
Groentesoep
7,50 Groentebouillon | Draadjesvlees | Hollandse groenten
Mosterdsoep
7,50 Gebonden bouillon | Mosterd | Gerookt katenspek | Prei
Alle voorgerechten en soepen worden geserveerd met brood

Visgerechten
Zalm
25,50 Gebakken zalm | Gnocchi | Olijf | Zeekraal | Amandel
Sliptongen
26,50 3 Sliptongen | Kappertjes | Citroen | Beurre noisettes | Hazelnoot
Kleine portie 22,50MOSSELPAN
29,50 Gekookte mosselen | Fijne groenten | Stokbrood | Friet
Scholfilet
23,50 Gebakken scholfilet | Spinazie| Wakame | Vadouvan
Alle hoofdgerechten worden geserveerd met friet, gebakken aardappelen, verse warme groente, appelmoes en een rauwkostsalade. Alle garnituur kunt u naar wens bijbestellen. Wenst u rijst, puree of een extra groente, laat u het ons dan even weten.

Vegetarische gerechten
Thaise Kip *
21,50 Van de vegetarische slager | Rode curry | Groenten | Noodles
* VegetarischNASU DENGAKU
20,50 Aubergine | Miso | Basmati | Springroll
SPICY PULLED
19,50 In pittig saus gestoofd |taco schelp |Cheddar | Avocado | Atjar van rode kool

Grillgerechten
MIXED GRILL
34,50 Steak | Varkenscarré | Filet van maïskip | Runderburger
SURF & TURF
36,50 200 gram tournedos | Gebakken gamba’s | Krokante gamba’s | Béarnaise
LAMS SPIES
29,50 Gekruide lamsspies | Couscous | Naanbrood |Tzatziki | Tomaat
Tournedos
32,50 200 gram tournedos | Pepersaus
CHICKEN BURGER
16,95 Krokante kip | Kikkoman Teriyakisaus | Tomaat | Komkommer | Rode Ui | Friet
Onze chef-kok kookt dagelijks de volgende sauzen en garnituren. Deze kunnen separaat als extra besteld worden. Sauzen: Hollandaise-, Stroganoff-, Bearnaise, satésaus champignon-, peperroomsaus en rode wijnsaus. Garnituren: gebakken champignons, ui, paprika en bacon.

Vleesgerechten
Boerenschnitzel
25,50 Varkensfilet | Gebakken uien | Spek | Champignons
Kleine portie 22,50SCHNITZEL
23,50 Schnitzel | Saus naar keuze
SUPER SATÉ
26,50 Kipspies | Peultjes | Kroepoek | Satésaus
kip suisse
23,50 Gevulde kipfilet | Emmenthaler | Kalkoenbacon | Rösti
*Saus naar keuze: Stroganoffsaus – pepersaus – champignonsaus – satésaus – bearnaisesaus – rode wijnsaus of in combinatie met gebakken champignons of champignons en uien.
Alle hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen, friet, verse warme groente en rauwkostsalade. Alle garnituur kunt u naar wens bijbestellen.

Desserts
Sorbet
9,00 De van der Valk Klassieker
KLEIN IJSJE “OM MEE TE DOEN”
6,50 Roomijs | Vers fruit | Slagroom
MANGO
9,50 Mango merengue taartje| Pistache ijs | Ananas compote
Carrotcake
9,50 Carrotcake |kalamansi | Mandarijn | Wortel karamel | Bloedsinaasappel sorbet
Coupe Zomer
9,50 Vanille roomijs | Gemarineerd rood fruit | Panna cotta | Slagroom
DAME BLANCHE 3.0
9,00 Vanille roomijs | Slagroom | Warme chocoladesaus
Creme Brulee
9,50 Gecarameliseerde vanille creme | Chocolade mousse | Cassis sorbet
Kaas
10,50 5 regionale kazen | ‘Noval Black’ port (90 pnt. Robert Parker)

Speciale Koffies
Fryske kofje
8,50 Sonnema Beerenburg | Koffie | Slagroom Fryske dumkes | Crouton van Fryske Sûkerbôle | Chocola
Degustation
9,50 Likeurtjes | Chocolade | Koffie of thee
Irish Coffee
8,50 Irish whisky | Koffie | Slagroom
Spanish coffee
8,50 Licor 43 | Koffie | Slagroom
Koffie/thee
3,75 Koffie of thee | Bonbons
Muntthee
3,50 Verse muntthee | Honing
Gemberthee
3,50 Verse gemberthee | Honing